Presentació

La pandèmia ha alterat profundament el sistema de valors de les persones: ens ha fet ser més vulnerables, estar més aïllats i passar molt més temps a casa. Tot això ha afectat els hàbits i el comportament del consum, obligant a les empreses de retail a repensar nous canals de venda i comunicació, i accelerar els seus processos de digitalització per poder seguir satisfent la demanda i estar a prop dels seus clients.

Malgrat tot aquest temps d’incertesa, de tancaments, restriccions d’aforament, manca d’afluència a botigues, etc., les empreses de retail han demostrat, un cop més, la seva gran capacitat de resiliència i adaptació a la situació.

La Jornada de Retail d’enguany descobrirà i donarà a conèixer les experiències empresarials de marques que han demostrat resiliència, marques que, malgrat la situació, han sabut trobar oportunitats d’expansió, noves línies de negoci, o treure al mercat nous productes o serveis. Volem donar visibilitat a tot aquest món d’oportunitats que tenim a l’abast i, en definitiva, transmetre una visió lluminosa i esperançadora sobre el futur del retail.

Perquè el futur és dels resilients.

Ponents

Miguel Zorraquino

Direcció i Consultoria Estratègica

 

Lluís Soler

CEO

Jordi Pons

Gerent d’Antoni Pons, S. A.

Nandu Jubany

Xef de Can Jubany

Eduard Llorens

Economista

Jordi Codony

Director General

Xantal Llavina

Conductora de la Jornada
Directora i presentadora del programa Revolució 4.0 a Catalunya Ràdio i TV3

Programa

08:30 h

Obertura de portes

09:15 h

Sessió Inaugural

Benvinguda a càrrec del Sr. David Sánchez, President de Comertia
Hble. Sr. Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya
Sr. Carlos Gramunt, Director Comercial de Banca d’Empreses de la Direcció Territorial de Barcelona de CaixaBank.
Excma. Sra. Ada Colau Ballano, Alcaldessa de Barcelona

10:00 h

Consumer Trends

Sr. Miguel Zorraquino, Direcció i Consultoria Estratègica i Iñaki Lecue, Consultor de Negoci i Investigació.

Des de Zorraquino presentem el nostre informe de tendències digitals i de consum, que poden influir en el sector del retail en els propers anys. Un full de ruta i inspiració amb la qual volem contribuir a detectar les oportunitats que ens ajudin a afrontar els reptes que s’acosten en el sector i al seu torn, generar valor i ajudar a reinventar-se.

10:30 h

Evolució del consum durant 2021 i palanques de creixement a curt termini

Sr. Eduard Llorens, economista.

Les llars que han estalviat més des de l’inici de la pandèmia són les mateixes que ara demanen crèdit al consum? Quan hi ha excés d’estalvi, aquest es pot destinar a cancel·lar deute o a consumir més. Si les llars que han estalviat més no tenen deutes, hi haurà més rebot en el consum. Anàlisi de la situació conjuntural amb indicadors interns i externs per oferir una visió actual del consum.

10:45 h

Coffee Break

11:15 h

Ret-Talks

TEXTURA – Connectar amb el nou consumidor sense perdre l’essència de marca
Sr. Jordi Codony, Director General.
Textura va néixer a Barcelona el 1979 com una ensenya disruptiva i amb estil propi en el sector del tèxtil llar. En els últims anys, de la mà de nous accionistes, s’ha impulsat la marca adaptant-la al nou consumidor i renovant la seva imatge. Ara, després de més de 40 anys dedicats a la llar, a Textura volem transmetre benestar, harmonia i equilibri a través de les nostres textures, de la qualitat en els materials i de la innovació en aquests. Aquesta visió ens ha connectat més que mai amb els clients, els que han acollit positivament els canvis estratègics que ha desenvolupat l’empresa en els últims anys. Escoltar i analitzar el comportament del consumidor actual ens ha servit no només per connectar amb el client i consolidar el negoci existent, sinó que ens obre noves vies de desenvolupament futur.

TONI PONS – D’Osor al món
Sr. Jordi Pons, Gerent d’Antoni Pons, S. A.
Exposició de l’evolució d’una empresa familiar que és fundada en forma de petita fàbrica d’espardenya en plena postguerra (1946), en la població d’Osor (La Selva), fins a l’actualitat, 75 anys després, ubicada a Girona amb més de 4.000 punts multimarca al món i 14 botigues pròpies a l’Estat Espanyol i 13 més arreu del món.

Seguint amb l’espardenya com a producte estrella, amb fabricació exclusivament a l’Estat Espanyol, i amb uns valors ben definits, Toni Pons pretén seguir potenciant les 3 vies de negoci (multimarca, retail propi i venda online) que l’han portat a ser un referent internacional en el seu segment.

QUADIS – La transformació en la distribució de l’automoció
Sr. Lluís Soler, CEO a Quadis

QUADIS és la xarxa més gran de concessionaris i tallers oficials d’Espanya. Amb més de 80 anys d’experiència, aquesta empresa familiar membre de Comertia, assumeix el servei oficial de més de 30 marques. El grup està impulsant el seu negoci de bicicletes amb la compra de Probike i Bicisport. Amb aquestes adquisicions el grup, que passa a tenir quatre punts de venda físics de bicicletes, vol consolidar-se entre els líders del sector de dues rodes, i té la previsió d’assolir una facturació de 34 milions d’euros i vendre prop de 15.000 bicicletes.

Debat moderat per Xantal Llavina

12:45 h

Resiliència

Sr. Nandu Jubany

Reinventar-se dins la família Jubany durant la pandèmia i la post pandèmia, podríem dir que ha estat el punt més clau de la trajectòria fins ara.

El reconegut cuiner català guardonat amb una estrella Michelin des de 1995, compartirà els diferents projectes impulsats al llarg de la seva trajectòria empresarial, tots ells fidels a la seva filosofia culinària.

Torn obert de preguntes

13:25 h

Cloenda de la jornada

A càrrec del Sr. David Sánchez, president de Comertia

Inscripcions

La Jornada de Retail Comertia és la trobada empresarial de referència en el sector del retail a Catalunya.

Localització

C/ Isaac Newton, 26
Barcelona
Tel. 93 212 60 50
Fax. 93 253 74 73

Amb cotxe

Per Carretera
Sortides 6 i 7 de la Ronda de Dalt

Aparcament
Aparcament SABA – CosmoCaixa
Carrer dels Quatre Camins, 89
08022 Barcelona
Horari: de 7 a 23h
Tel. 93 253 74 88

Amb transport públic

Autobusos
H4, V13, V15, 22, 73, 75, 60 y 196

Tramvia Blau
Ferrocarrils de la Generalitat
Estació d’Avinguda del Tibidabo

Col·laboradors i Patrocinadors

Global Partner

Col·laboradors

Media Partners