Les vendes dels establiments de Comertia augmenten un 7,2% al novembre

La darrera edició de la campanya Black Friday tanca amb un increment de vendes del 16,5% respecte de 2019.

La restauració ha estat la categoria amb més facturació aquest mes de novembre respecte del mateix mes de l’any 2020, seguida de l’Oci-Cultura i la Moda.

El 78% dels empresaris està d’acord amb la mesura del govern de la Generalitat de demanar el certificat Covid a clients de restauració i oci.

Les vendes dels mesos de març, abril i maig de 2021vs 2019 només tenen en compte els establiments oberts.

Barcelona, a 3 de desembre de 2021. – L’indicador de vendes dels establiments de Comertia segueix la tendència a l’alça, amb un creixement del 7,2% aquest mes de novembre en comparació amb el mateix mes de l’any 2019. Aquestes dades de vendes es reparteixen amb un 61% d’empreses que han tingut augments, un 5% que les ha mantingut i un 34% que les ha disminuït.

Comertia opina sobre la implementació del certificat Covid a la restauració i l’oci

Tot i que la nova mesura del Govern de la Generalitat de demanar el certificat Covid no afecta a tots els negocis representats a Comertia, l’indicador de retail ha volgut recollir l’opinió dels empresaris sobre aquesta nova pràctica que entra en vigor avui.

El 78% dels empresaris està d’acord amb l’aplicació de la mesura, tot i que amb diferents apreciacions. D’aquest 78% que està d’acord, el 60% creu que l’aplicació de la mesura reduirà el risc de contagi, el 5% considera que aquests sectors no haurien d’assumir aquesta tasca, i un 13% més opina que s’hauria d’ampliar a altres entorns com l’educació, la sanitat o l’accés a transport públic. El 22% restant no està d’acord amb aquesta mesura: el 20% perquè no és coherent respecte altres entorns citats abans, i un 2% més creu que pot provocar confrontaments amb els clients.

Previsió de vendes Pont de la Puríssima i Campanya de Nadal

De cara al pont de la puríssima, la previsió pel 51% dels empresaris és mantenir les vendes de l’any 2019; un 23% considera que seran bones però que notaran el descens de turisme; el 10% augura unes molt bones vendes perquè el calendari del pont acompanya, i per últim un 13% més creu que seran fluixes perquè la gent ja ha fet compres durant el Black Friday.

I pel que fa a la previsió de vendes per la Campanya de Nadal, el 30% dels empresaris es mostra menys optimista sobretot per l’arribada de la nova variant i els problemes amb els subministraments. Tanmateix, el 40% de les empreses estima mantenir estables les seves vendes i un 30% més assegura que els anirà millor que l’any 2019.

Vendes per categories en el mes de novembre

El següent gràfic mostra les vendes per sectors d’activitat d’aquest mes de novembre respecte del mateix mes de 2020, i veiem que es manté un clar auge del consum en àrees que porten implícit gaudir de la vida com la restauració, que ha triplicat les vendes en relació al mateix mes de l’any anterior (320,1%), o l’Oci-Cultura amb un creixement a tres dígits també (174,5%). El destacat augment en altres sectors com la Moda (80,4%) l’Alimentació no bàsica (42,5%), i Complements de la persona (28,3%) també segueixen aquest mateix esperit de recuperar el temps perdut i gaudir de l’avui al màxim.

Vendes sectorials novembre 2021 vs novembre 2020

Comparant les vendes d’aquest mes amb les del mateix mes de novembre de 2019, observem que estem a punt de recuperar la normalitat en el consum prèvia a la pandèmia: només falta la restauració, amb unes vendes un -3,8% per sota del mateix mes de l’any 2019, dada que pot significar la manca de turisme i els tancaments de fa un any. Tota la resta de categories està tenint creixements respecte del mateix mes de l’any anterior a la Covid-19. Oci-Cultura (-15,9%), Alimentació bàsica (13,9%), Complements de la persona (7,9%), Alimentació no bàsica (6,4%), Moda (5,9%) i Equipament de la Llar (5,9%).


Vendes sectorials novembre 2021 vs novembre 2019

Les vendes online han augmentat de mitja un 149% al mes de novembre respecte el mateix mes de 2019 i duplica les vendes del mes anterior

Vendes sectorials on line novembre 2021 vs novembre 2019

En conjunt, el pes de la venda online de les marques de Comertia representa de mitjana un 6,8% sobre la facturació total. Concretament per categories, observem que el sector Moda (9,8%) segueix liderant les vendes online, seguit de la Restauració (5,7%), els Complements de la persona (5,4%), Automoció i serveis (4%), Llar (3,9%), Alimentació (3,5%) i Oci-Cultura (3,2%).

Les empreses de Comertia han obert 11 establiments aquest mes de novembre i han tancat 5.

Més sobre l’indicador
L’Indicador de Retail Comertia és un informe mensual real que serveix com a diagnòstic a curt, mitjà i llarg termini, sobre la realitat del sector en aquells aspectes clau per a la mostra d’empreses representada: ocupació, nombre d’establiments i vendes, totals i per sectors d’activitat.
Metodologia: Enquesta online als empresaris de Comertia, de l’1 al 3 de desembre de 2021.
Inici de l’indicador de Retail Comertia: octubre 2010. Més informació: www.comertia.net.