Les vendes de Comertia augmenten un 18,5% al març, respecte del mateix mes de l’any anterior

El 97% de les empreses de Comertia ha tingut augments de vendes aquest mes de març respecte del mateix mes de 2022.

Les vendes online de Moda i Equipament de la Llar s’han disparat aquest mes de març, amb creixements del 40% i del 34,4%, respectivament.

El volum d’unitats venudes durant el mes de març s’ha incrementat un 9,4%.

Gràfic comparatiu de vendes versus mateix mes any anterior 

Barcelona, a 4 d’abril de 2023.La inflació segueix impactant les vendes dels establiments de Comertia, amb un augment de vendes del 18,5% en relació amb el mateix mes de març de l’any anterior, segons les dades recollides per l’Indicador Retail Comertia. Per aquest mes, el volum d’unitats venudes ha crescut un 9,4%, fet que denota novament l’impacte de la inflació en la majoria dels sectors d’activitat de Comertia. Pel que fa al mes d’abril, la previsió de les vendes és créixer un 11,5%, principalment per l’impacte de la Setmana Santa.

El 97% de les empreses de Comertia ha incrementat la seva facturació durant el mes de març, en relació amb el mateix mes de l’any anterior; només un 3% les ha disminuït.

Aquest mes de març, el 54,3% de les empreses ha tingut creixements per sobre del 15%; el 11,4% de les empreses ha tingut creixements entre el 10% i el 15%; el 20% entre el 5% el 10%; un 11,4% entre el 0 i el 5% i, per últim, un 2,9% entre el 0% i el -5%.

Analitzant l’evolució del consum d’aquest en el mes de març, el 52% dels empresaris de Comertia afirma que es percep alegria en els consumidors, tot i que un 32% dels empresaris també assenyala estar notant un descens de les vendes.

Pel que fa a l’ocupació, el 45% de les empreses té previst fer noves contractacions a partir de Setmana Santa per afrontar la temporada primavera-estiu, mentre un 39% mantindrà plantilla i un 16% més es planteja incorporar persones més endavant. El balanç del mes de març ha estat que un 80% d’empreses ha mantingut plantilla, el 17% l’ha incrementat i un 3% l’ha disminuït.

Comertia tanca el primer trimestre de l’any amb creixements a doble dígit

En el que portem d’any, l’indicador Retail Comertia ha recollit creixements a doble dígit gairebé en totes les categories d’activitat. Aquest mes de març els sectors Oci i cultura, Altres -automoció- i Complements de la persona (22,8%) són els que han crescut més, amb creixements del 28%, 23% i 22,8%, respectivament. Sectors com Moda (21,3%), Restauració (18,7%), Llar (12,1%), Alimentació no bàsica (9,3%) i Alimentació bàsica (8,9%) també han experimentat importants creixements.

La venda online s’enlaira un 15,4% al març, respecte del març de 2022

L’evolució de les vendes online s’ha enlairat aquest mes de març fins el 15,4%, impulsada per l’auge de vendes dels sectors Moda (40,1%), Llar (34,4%) i Oci i Cultura (24,8%). Els sectors de Complements de la persona (6%) i Alimentació Bàsica (3,1%) han crescut moderadament, i els sectors de la Restauració (-2,9%), Alimentació no bàsica (-4%) i Altres (-0,1%) han tingut decreixements.

Pel que fa al pes de la facturació online respecte del total per sectors, la categoria que millor demanda ha tingut en transaccions en línia ha estat Altres (automoció), seguida de Moda (8,6%), Restauració (7,6%) i Alimentació no bàsica (5,1%). Per a la resta de sectors, la venda online encara representa menys del 5% de la facturació total: Complements de la persona (3,2%), Llar (2,8%), Alimentació bàsica (2,3%) i Oci i Cultura (1,8%).

Aquest mes de març les empreses de Comertia han obert 4 nous punts de venda i han tancat 5 més.

Finalment, la tendència de l’indicador de retail Comertia segueix una línia paral·lela a les dades de l’INE i de l’IDESCAT en els últims sis mesos.

Més sobre l’indicador

L’Indicador de Retail Comertia és un informe mensual real que serveix com a diagnòstic a curt, mitjà i llarg termini, sobre la realitat del sector en aquells aspectes clau per a la mostra d’empreses representada: ocupació, nombre d’establiments i vendes, totals i per sectors d’activitat.

Metodologia: Enquesta online als empresaris de Comertia, de l’1 al 4 d’abril de 2023.

Inici de l’indicador de Retail Comertia: octubre 2010. Més informació: www.comertia.net.