Les marques de Comertia augmenten un 65,6% les seves vendes aquest mes de gener respecte l’any anterior

Es manté una tendència a l’alça en les vendes de Comertia, amb un fort repunt aquest mes de gener de la Restauració (167,9%) i Oci i cultura (155%).

L’entitat demana a les administracions la normalització de la pandèmia per generar un estat d’ànim d’optimisme i tranquil·litat a la població, i retornar la vida a les ciutats.

Des del mes de març a desembre de l’any 2021, l’indicador de retail de Comertai va fer una comparativa de vendes respecte l’any 2019 i no respecte l’any 2020 perquè la majoria de sectors van estar tancats o afectats en gran mesura per les restriccions (a partir del març del 2020).

 Barcelona, a 3 de febrer de 2022. – L’Indicador de Retail Comertia deixa enrere la comparativa de vendes sobre 2019 i torna a comparar només vers l’any anterior (2021). Aquest mes de gener, el 86% de les empreses ha tingut augment de vendes respecte l’any anterior, i un 14% les ha disminuït.

Les dades sobre el volum de tiquets i el valor del tiquet mig ens indiquen que la gent aquest mes de rebaixes ha concentrat més les seves compres: pocs dies amb una despesa més alta. Segons les dades, el 48% de les empreses ha registrat menys tiquets que el mateix mes de l’any anterior, amb un valor de tiquet mig més alt; un 29% ha tingut menys tiquets, amb un valor de tiquet mig més baix; un 16% ha registrat més tiquets amb un valor de tiquet mig més alt i un 6% ha tingut més volum de tiquets, però amb un tiquet mig més baix.

Les empreses de Comertia han notat com el consum es va recuperant tot i que el 75% apunta que ha notat un descens generalitzat del tràfic als carrers. En aquest sentit, Comertia demana accelerar el procés de normalització de la Covid, apostant per la convivència amb la pandèmia d’una manera natural, suprimint la por, deixant enrere la incertesa i retornant els ànims a la ciutadania i a les empreses. “Cal fomentar actuacions que contribueixin a generar alegria, així com projectar el present i el futur amb il·lusió per retornar la vida a les ciutats”, destaca el president de Comertia, David Sánchez.

Pel que fa a la venda per sectors, Restauració (167,9%) i Oci-Cultura (155%) lideren les vendes aquest mes de gener

Al comparar amb l’any 2021, les vendes per sectors d’activitat mostren un creixement en totes les categories, i certa normalització en el sector Alimentació Bàsica, que és el sector menys afectat per la Covid. La Restauració (167,9%) i l’Oci Cultura (155%) han estat els líders en vendes aquest mes, seguit de Moda (57%), Complements de la persona (30,5%), Alimentació no bàsica (28,8%), Llar (17,2%) i Automoció i serveis (13,7%).

Pel que fa a la venda online, la mitja de creixement aquest mes ha estat d’un 6,3%.

En conjunt, el pes de la venda online de les marques de Comertia ha representat de mitjana aquest mes un 8,9% sobre la facturació total, un punt més que el mes anterior. Desglossant per categories s’observa un augment de vendes en la Restauració (21,1%), Complements de la persona (11,8%), Moda (10,3%), Alimentació (1,5%), Automoció i serveis (4,3%) i per últim, un descens en les vendes online en el sector Llar (-9,2%) i Oci i cultura (-5,6%).

Les empreses de Comertia han obert 4 establiments aquest mes de gener i han tancat 5.

De cara al mes de febrer, la previsió és augmentar un 30,6% les vendes.

Més sobre l’indicador

L’Indicador de Retail Comertia és un informe mensual real que serveix com a diagnòstic a curt, mitjà i llarg termini, sobre la realitat del sector en aquells aspectes clau per a la mostra d’empreses representada: ocupació, nombre d’establiments i vendes, totals i per sectors d’activitat.

Metodologia: Enquesta online als empresaris de Comertia, del 31 de gener al 3 de febrer de 2022.

Inici de l’indicador de Retail Comertia: octubre 2010. Més informació: www.comertia.net.