RELACIONS INSTITUCIONALS

Comertia assisteix a l’acte organitzat per Foment del Treball per condemnar els actes vandàlics

Foment amb els sectors del turisme, del comerç, de la restauració i de l’hoteleria condemna els actes vandàlics sense precedents a Barcelona i d’aquests dies arreu de Catalunya, i exigeix responsabilitat política al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona davant la manca de suport als cossos de seguretat.

Després de cinc dies de greus actes de violència i saquejos a la ciutat de Barcelona i en altres indrets del país, Foment del Treball s’ha reunit a la seu de la institució en una convocatòria extraordinària amb els sectors del Turisme, del Comerç, de la Restauració i de l’Hoteleria per abordar aquesta greu situació. Des de la condemna realitzada per Foment del Treball el passat dia 18, la situació s’ha agreujat enormement.

El deteriorament de la imatge de Catalunya com a destinació de persones i d’inversió, de Barcelona com a capital del nord de la mediterrània i dels ciutadans de Catalunya com a dialogants, respectuosos i pacífics ha estat imparable. La defensa de la llibertat d’expressió i de manifestació -que compartim- no justifica en cap cas el vandalisme i els saquejos d’establiments comercials, entitats financeres, institucions econòmiques -Borsa de Barcelona- i culturals -Palau de la Música-, concessionaris i vehicles de lloguer i tampoc les destrosses importants del mobiliari urbà i dels materials dedicats a la construcció.

Queda clar, doncs, l’objectiu real dels grups organitzats, radicals i violents que actuen emparant-se amb l’excusa de la legítima i fonamental defensa de la llibertat d’expressió. L’objectiu d’aquests grups és desestabilitzar l’estat del benestar. Per això, davant la gravetat d’aquests fets, Foment del Treball i els sectors afectats del Turisme, del Comerç, de la Restauració i de l’Hoteleria s’han reunit aquest matí a la seu de la patronal catalana i es veuen obligats a fer una crida a la responsabilitat a tots aquells irresponsables que promouen, consenten, justifiquen o tanquen el ulls davant d’aquests gravíssims aldarulls que, a més de greus i importantíssims danys a la propietat pública i privada, comprometen el futur de Barcelona i de Catalunya.

Per aquest motiu, Foment del Treball amb els sectors econòmics afectats vol adreçar-se:

1.-Al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona i als irresponsables que promouen aquestes protestes i es renten les mans davant dels danys materials i morals que provoquen. És a dir, als que amaguen la mà mentre altres llencen les pedres. La Llei estableix la seva responsabilitat, que algú els hi hauria d’exigir.

2.-Als irresponsables que neguen el seu suport i els mitjans personals i materials als Mossos d’Esquadra que vetllen per la seguretat de les persones i dels bens i pel lliure i pacífic exercici dels drets per part de tothom. En aquest sentit, Foment del Treball i els sectors del Turisme, del Comerç i de la Restauració i de l’Hoteleria exigeixen al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona que donin suport al cos de Mossos d’Esquadra que garanteixen la seguretat dels ciutadans de Catalunya així com a la Guàrdia Urbana de Barcelona, a totes les policies locals i als serveis de manteniment i neteja. En aquests moments i davant dels greus aldarulls d’aquests dies, no fer-ho seria una irresponsabilitat.

3.-Als irresponsables que, quan no afalaguen directament els causants, busquen i exposen mil i un arguments per justificar l’exercici de la violència dels participants en els aldarulls, i fan ús d’arguments com el de negar que cremar contenidors, llançar pedres o ampolles a la policia, o destrossar i saquejar comerços i establiments sigui violència.

4.-Als irresponsables que tanquen el ulls com si entenguessin que no és obligació del Govern en funcions vetllar pels bens públics i privats i per la seguretat i dret dels ciutadans, tot i abdicant d’una de les més rellevants funcions de qui, legítimament i democràticament, ostenta l’autoritat.

5.-Als irresponsables als quals no sembla preocupar-los massa que el seus fills estiguin destrossant juntament amb els contenidors, els vidres i els comerços, la reputació de Catalunya com a terra de progrés i inversió; i, per tant, comprometent greument el seu futur laboral i professional. No diem res en quan als autors directes dels danys, agressions, robatoris i furts, doncs la conversa amb aquests no pot ser altra que l’aplicació estricta de la llei. Tot i exigint-los, a més, la responsabilitat penal i administrativa i la indemnització dels danys i perjudicis causats als comerciants, als veïns i als particulars.

Foment del Treball i els sectors del Turisme, del Comerç, de la Restauració i de l’Hoteleria remarquen que els actes vandàlics d’aquests dies i les imatges que s’han ofert al món no només fan mal en aquests moments a l’economia de Catalunya especialment afectada per la crisi sanitària i social que ha comportat el Covid-19, sinó que òbviament tindran una repercussió en el futur sobre el teixit comercial i empresarial de Catalunya.

Foment i aquests sectors creuen, a més, que els saquejos a botigues del país i de firmes internacionals són el pitjor reclam per a les inversions estrangeres. Alhora, els sectors afectats amb Foment subratllen una vegada més el seu suport i agraïment als cossos de seguretat -Mossos, Guàrdia Urbana de Barcelona i policies locals, als Bombers- i a tots els serveis de manteniment dels ajuntaments que fan possible que les ciutats afectades recuperin ràpidament la seva normalitat.

COMERTIA
Av. Diagonal, 452, 7 P
Edifici Cambra
08006 Barcelona
T. 934180433
www.comertia.net

GLOBAL PARTNER

  

Segueix-nos