Segueix-nos
 

Segons l'Indicador de Retail
Les vendes a Comertia augmenten un 3,6% al gener

 
  • Tres de cada quatre empresaris han afirmat tenir expectatives de venda superiors en campanya de rebaixes.
  • El percentatge del marge al compte d'explotació de l'any 2017 respecte l'any 2016 ha augmentat pel 31% de les empreses.

Vendes del mes de gener respecte el mateix mes de l'any anterior (en %)

L'inici de la campanya de rebaixes d'hivern en diumenge i amb pluja (7 de gener) no ha afavorit el toc de sortida inicial. Els resultats han estat que un 54% de les empreses ha tingut augment de vendes respecte el mateix mes de l’any anterior; un 15% les ha mantingut i un 31% més les ha disminuït.

De cara al mes de febrer, la majoria dels enquestats confien que les vendes es mantindran com aquest mes (67%), si bé un 7% creu que milloraran i un 26% més creu que aniran pitjor. En paral·lel a aquesta previsió conservadora, només el 13% de les empreses té previst ampliar plantilla, mentre que el 76% de les empreses la mantindrà, i un 11% més té previst reduir-la.

El 40% dels empresaris de Comertia ha assenyalat un descens en l'afluència de persones al centre de Barcelona per problemes de mobilitat: el 29% d'aquestes empreses assegura a més, que aquest descens ha suposat un impacte negatiu en les vendes.

Les vendes online segueixen un ritme a l'alça. Segons l'indicador de Comertia, tres de cada quatre empreses disposa de botiga online, i d'aquestes, el 66% afirma que l'evolució de les vendes està sent positiva.

El president de Comertia, Joan Carles Calbet, afirma que “el comportament de les vendes d'aquest mes de gener ha estat molt similar al mes de gener de l'any passat, on també vam registrar un augment del 3'6%. Tot i els resultats positius d'aquest any, les rebaixes no han cobert les expectatives de la majoria dels empresaris.”

El percentatge del marge al compte d'explotació de l'any 2017 respecte l'any 2016 ha augmentat pel 31% de les empreses, s'ha mantingut igual pel 60% i ha disminuït pel 9%.

Vendes mes de gener per sectors d'activitat (en %)

Per tipologia de productes, la campanya de rebaixes no ha afavorit els sectors tradicionalment bons en aquest període, com Moda (1,2%) i Llar (0,5%). Mentre que el sector de la Restauració (12,5%) i Altres (8',3%) -assegurances i serveis d'automoció-, segueixen creixent a molt bon ritme.

Pel que fa a l'expansió, les cadenes de retail de Comertia han obert al gener 6 nous punts de venda, i han tancat 5.

Més sobre l'indicador
L'Indicador de Retail Comertia és un informe mensual real que serveix com a diagnòstic a curt, mitjà i llarg termini, sobre la realitat del sector en aquells aspectes clau per a la mostra d'empreses representada: ocupació, nombre d'establiments i vendes, totals i per sectors d'activitat.

Metodologia: Enquesta online als empresaris de Comertia, del 29 de gener 2018 al 2 de febrer de 2018.

Inici de l'indicador de Retail Comertia: Octubre 2010.

COMERTIA | Balmes 440, entl. F | 08022 Barcelona | T. 934180433 | www.comertia.net