Segueix-nos
 

"Ha sorgit competència, però són males còpies de Nostrum"

 

El fundador de la companyia de menjar per emportar, Quirze Salomó, concep l'expansió del negoci com el 'go national' natural al continent per convertir-se en la primera empresa transnacional europea

Aquest 2018 farà 20 anys que Nostrum va aterrar al mercat català amb l’objectiu de posar-te cada dia el plat a taula. Al capdavant de la companyia que gestiona la cadena, Home Meal, hi ha en Quirze Salomó, “fill de botiguers catalans”, com ell mateix es descriu. Un entorn que reconeix que enyora i que dista molt de la realitat que viu ara en el seu dia a dia en el món de l’empresa. “Els objectius són molt diferents, la mentalitat és més oberta... El botiguer és molt conservador i es mou en un entorn més clàssic”, assegura.

Però el seu pare, el que ha sigut el seu company i mestre, sempre ha sigut “més somiador”. Abans de Nostrum, tots dos van liderar una companyia de lleixius i productes de la neteja líder a Espanya i França amb marca de distribució. La van acabar venent a una multinacional als anys 90 i, uns anys després, es van embarcar en el sector de l’alimentació amb un projecte que ha demostrat tenir grans objectius. Tan grans i amb tantes perspectives de futur, que fins i tot s'atreveixen amb la presentació d'una criptomoneda el pròxim dimecres, 27 de desembre.

L’ambició de Nostrum és ser gran. Concretament el major player europeu.
Som un restaurant ràpid, estem en el subsector que es diu quick service restaurant. És molt curiós perquè és l’únic sector econòmic amb un volum de mercat important on no hi ha cap representant transnacional a la Unió. Tots són d’origen americà, no hi ha cap d’europeu i amb menjar europeu. El que volem és ser els primers que facin això. Des de fa un any i mig estem focalitzats en aquest objectiu.

Per què no hi ha hagut cap companyia europea?
Segons les anàlisis que hem fet, una de les raons és no agafar-se Europa com el país. Nosaltres sí que veiem Europa com Estat, som el primer projecte que veu el continent com el país econòmic, com el nostre mercat domèstic. Home land és Europa, està prohibit l'equip parlar d’internacionalització, perquè no estem internacionalitzant-nos, estem fent el nostre mercat natural. Quan els nord-americans obren un restaurant que funciona, diuen que faran el go national i van a tota la nació. Quan ja tenen molt múscul, van al món. Nosaltres ara estem fent el go national europeu i intentant reproduir el seu esquema dins de la Unió Europea.

Llegir més sobre la noticia a Via Empresa »

Nostrum vol finançar el creixement amb 50M€ a través de critpomoneda

A finals de desembre, el seu conseller delegat, Quirze Salomó, va anunciar el llançament de la seva pròpia ICO, amb la qual l’empresa espera captar prop de 50 milions d’euros emetent una nova criptomoneda, anomenada Meal Token.

Segons Anna Inetskaya, directora comercial de Home Meal i professora d’innovació tecnològica de la UPC, “es tracta d‘un pas més en l’estratègia de distribució de l’empresa”. La companyia encara no ha concretat tots els detalls d’aquesta proposta, que avançaràm en les pròximes setmanes. El que sí que ha explicat és que la ICO s’estructurarà a Suïssa, un dels països que ha vist amb més bons ulls el boom de l’emissió de criptomonedes. El regulador del país helvètic ha optat per donar seguretat jurídica a aquestes operacions i n’ha acollit una bona part en l’últim any.

Segons la publicació especialitzada CoinDesk, fins ara a tot el món s’han aconseguit fons per valor de més de 3.500 milions de dòlars a través d’aquest mecanisme. Per a Anna Inetskaya, aquestes dades descarten que s’estigui produint una bombolla, ja que el mercat només representa una desena part del que es va arribar a invertir durant la crisi de les puntcom [...]

Font: Diari ARA

COMERTIA | Balmes 440, entl. F | 08022 Barcelona | T. 934180433 | www.comertia.net