Segueix-nos
 

Segons l'Indicador de Retail
Comertia augmenta un 5,4% les vendes al desembre

 
  • L'indicador de retail ha registrat al desembre un augment de vendes del 5,4% respecte el mateix mes de l'any anterior, i Comertia tanca el darrer quadrimestre de 2017 amb un augment del 3,7%.
  • Per tipologia de producte, l'indicador de retail ha acumulat els principals augments de vendes en els sectors d'Oci i Cultura (14,2%), Altres (8'3%) i Alimentació (6,9%).

Vendes del mes de desembre respecte el mateix mes de l'any anterior (en %)

La campanya de Nadal ha estat favorable pels establiments adherits a Comertia confirmant la bona dinàmica del consum: el 77% de les empreses ha tingut augment de vendes respecte el mateix mes de l'any anterior. Els dies festius d'obertura comercial no han estat especialment significatius en vendes. Tres de cada quatre empreses han obert les seves portes els dies festius, i d'aquestes només el 32% ha venut més que un altre dia de la setmana, mentre que el 38% ha afirmat vendre igual que qualsevol altre dia de la setmana, i un 32% creu que ha anat pitjor.

De cara al mes de gener, la previsió és optimista: el 69% dels enquestats afirma que les bones vendes es mantindran. De fet, el 74% de les empreses de Comertia que fan Rebaixes les començarà després de Reis, i el 35% s'avançarà a la primera setmana de gener per aprofitar la demanda de consumidors en aquests dies.

L'indicador retail de Comertia ha registrat també que les vendes online van guanyant protagonisme entre les marques associades. Atenent als resultats, el 17% de les empreses atribueix entre el 5 i el 10% de les seves vendes al canal online, i el 56% entre el 0 i el 5%.

El president de Comertia, Joan Carles Calbet, afirma que “el mes de desembre ha estat especialment bo, perquè amb un dia menys de venda i venint de la celebració d'un Black Friday molt bo, les vendes han augmentat. Només 1 de cada 4 socis de Comertia ha assenyalat una afectació en les vendes de desembre degut al BF.”

El darrer quadrimestre de l'any, les vendes de Comertia han registrat una mitjana d'augment de vendes del 3'7, una mica més baix que la resta de quadrimestres degut a les dades negatives del mes d'octubre.

Vendes mes de novembre per sectors d'activitat (en %)

A l'igual que el mes anterior, el fred d'aquest mes de desembre també ha contribuït a una millora de les vendes.
Pel que fa a l'expansió, les cadenes de retail de Comertia han obert al desembre 17 nous punts de venda, i han tancat 7.

Per tipologia de productes, la campanya de Nadal ha afavorit especialment les vendes dels sectors Oci i Cultura (14,2%), Altres (8,3%), Alimentació (6,9%), Restauració (5%) i Moda (4%), principalment.

Vendes mes de desembre per sectors d'activitat (en %)

 

Més sobre l'indicador
L'Indicador de Retail Comertia és un informe mensual real que serveix com a diagnòstic a curt, mitjà i llarg termini, sobre la realitat del sector en aquells aspectes clau per a la mostra d'empreses representada: ocupació, nombre d'establiments i vendes, totals i per sectors d'activitat.

Metodologia: Enquesta online als empresaris de Comertia, del 29 de desembre de 2017 al 3 de gener de 2018.
Inici de l'indicador de Retail Comertia: Octubre 2010.

Més sobre Comertia
Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa al voltant de 60 empreses de retail, que sumen més de 4.000 punts de venda, factura conjuntament 4.000M€ anuals i dóna feina de forma directa al voltant de 35.000 persones.

COMERTIA | Balmes 440, entl. F | 08022 Barcelona | T. 934180433 | www.comertia.net