Segueix-nos
 

Enrique Tomás i Nostrum treuen pit

A dies de la jornada sobre el sector comercial organitzada per Comertia, que té com a comesa analitzar les principals tendències de consum que afectaran les botigues fins a 2025, dos dels socis de l'entitat, Enrique Tomás i Nostrum, treuen pit per diferents motius.

La cadena catalana de degustació de pernil, amb gairebé 90 locals per tot Espanya, presumeix de la seva botiga de la T4 de l'Aeroport de Barajas, on arriben a una facturació de 15.000 euros diaris. Explica Xavier Bru, director de màrqueting de la companyia, que "l'èxit es deu a la qualitat, el bon preu, i un bon tracte per part dels empleats, que ens permet fidelitzar el client en un espai, l'aeroport, complicat, perquè per norma general els viatgers prefereixen esperar-se a arribar a la destinació abans de menjar a la terminal ".

Per la seva banda, Quirze Salomó, conseller delegat de Nostrum, assegura que la cadena de menjar casolà té com a objectiu ser el primer actor local a Europa: "Ens hem adonat que tots els players que hi ha al continent són d'origen americà, així que esperem obrir botigues en 10 a 15 països en un període de 4 a 5 anys ". A més, Salomó, anuncia que l'any que ve entraran en el mercat alternatiu francès Euronext Growth, sense abandonar el MAB, una notícia que ve acompanyada de l'emissió de bons convertibles en accions per un màxim de 15 milions d'euros; d'aquesta xifra ja s'han subscrit 6,1 milions.

Comertia, que aglutina marques de referència d'origen familiar i local, arriba a la nova edició de la seva jornada anual després que a l'octubre les vendes a Catalunya hagin caigut un 4,6%. El descens a Barcelona va fregar el 9%, un fenomen que, segons Joan Carles Calbet, president de Comertia, "es deu a diversos factors, com el context polític, tenint en compte que hi ha hagut mobilitzacions i una jornada de vaga, i la climatologia, ja que a l'octubre la temperatura va pujar de mitjana 2,6 graus i això ha danyat al sector tèxtil i moda, amb un descens d'un 13,8% en les vendes ".

No obstant això, Calbet és optimista i considera que novembre ha començat bé, tot i que assegura que les eleccions autonòmiques, a tres dies de Nadal, afectaran al consum. Sobre el futur, Calbet no té cap dubte: "pensar que el retail desapareixerà és una absoluta exageració; cal pensar que hi ha comerços online que estan obrint botigues, com el gegant Amazon ". Sobre el futur, Salomó i Bru coincideixen a assenyalar que els supermercats acusaran la falta d'interès per cuinar dels Millennials: "En Brooklyn ja busquen pisos sense cuina i aquest fenomen pot arribar a Europa" afirma Bru.

Font Expansió

COMERTIA | Balmes 440, entl. F | 08022 Barcelona | T. 934180433 | www.comertia.net