Segueix-nos
 

Quadis es llança a la compravenda 100% en línia de cotxes d’ocasió

El grup crea Webycar, iniciativa amb què preveu ingressar 3,5 milions el 2017.

La transformació digital també ha arribat a la compravenda d’automòbils. En el cas dels vehicles nous ja hi ha un cert recorregut, en gran manera gràcies a l’empenta de les marques. El mercat d’ocasió està més verd i compta, principalment, amb webs d’anuncis de particulars. El grup català Quadis, amb un centenar de punts de venda físics i 77 anys d’experiència, vol revolucionar aquesta activitat amb Webycar, una plataforma que permet fer tot el procés en línia, sense moure’s de casa. La iniciativa, que ha donat peu a una nova empresa, es va posar en marxa a finals de juliol i des d’aleshores ha comercialitzat prop de 100 cotxes. La previsió és facturar 3,5 milions d’euros aquest any.

“El 80% de les recerques de vehicles ja es fa per internet; el que plantegem és que tant la venda com la compra puguin fer-se també en línia de manera fàcil, còmoda, segura i transparent, quelcom que fins ara no existia”, explica Josep Guasch, director general de Webycar. La idea, que va començar a gestar-se fa un any, ha requerit una inversió inicial de 4 milions en infraestructura, adquisició dels primers vehicles i locals.

Webycar té 15 treballadors, principalment equips de venda i màrqueting, i dos centres físics, al passeig de la Zona Franca, de Barcelona, i a Sant Boi. Pròximament n’obrirà un altre a Sant Quirze del Vallès. Aquestes instal·lacions són, prossegueix Guasch, per “als qui vulguin provar el vehicle o no s’atreveixin a quedar-se’l sense tocar-lo abans”.

La plataforma està pensada, especialment, per ser utilitzada amb mòbils o tauletes. “ Ens hem proposat que els clients puguin veure el seu cotxe igual i fins i tot millor que en viu, per dins i per fora, per a la qual cosa utilitzem la realitat virtual i la fotografia en 360 graus”, explica Guasch.

Els vehicles es mostren en una fitxa que, entre altres continguts, té les imatges, característiques tècniques, el professional que els ha provat –amb qui es pot posar en contacte–, els preus i la possibilitat de finançar-los. Després de la reserva i el pagament, el vehicle s’envia al comprador. “I si no està satisfet –afegeix–, el recomprem pel mateix import fins a deu dies després d’haver-lo adquirit, sempre que no hagi fet més de mil quilòmetres”.

Comprar i vendre per internet té, a més, l’atractiu d’ampliar el mercat geogràfic. “Deixa de ser local –destaca Guasch–, es pot arribar a clients més llunyans”. I així està passant amb els cotxes ja venuts, que han viatjat a Galícia o a Andalusia. “Fora d’ Espanya –apunta– és més complicat, per l’idioma i els impostos”.

Font: La Vanguardia

COMERTIA | Balmes 440, entl. F | 08022 Barcelona | T. 934180433 | www.comertia.net