|
L'empresari Artemi Nolla, propietari del grup de restauració AN Grup, ha obtingut fa una setmana l'esperada llicència d'obres per transformar l'immoble del número 24 del passeig de Gràcia en un hotel boutique de 37 habitacions. El permís s'ha fet esperar, però al final s'han ajustat tots els requisits, incloent-hi la conformitat de patrimoni per restaurar la façana de l'immoble, ja que es tracta de la Casa Pere Llibre de finals del segle XIX, obra de Domènec Balet i Nadal i Pere Bassegoda i Mateu.
Aquest serà, doncs, l'últim hotel que es podrà obrir a la principal artèria comercial de la ciutat perquè el projecte -al costat d'altres sis- ha esquivat la moratòria hotelera aprovada per l'Ajuntament de Barcelona, ja que la llicència s'havia sol·licitat abans de juliol de 2015 quan va entrar en vigor la norma. I, d'aquí, el nom de la societat constituïda per impulsar l'establiment, L'Últim Hotel.
Esta nova incursió de Nolla en l'àmbit hoteler -és un dels promotors del grup Praktik i de l'hotel Cotton House- requerirà una inversió de «no menys de 3,5 milions d'euros», segons admet l'empresari i apunta que la gestió d'aquest nou tres estrelles recaurà en Praktik.
La cadena, de la qual Nolla és soci amb José María Trénor, té quatre hotels a Barcelona i un a Madrid. El número 24 del passeig de Gràcia és un edifici de cinc plantes i més de 2.000 metres de superfície hàbil del que AN Grup és inquilí des de 2009 quan va obrir als baixos un restaurant d'una de les seves ensenyes QuQu. Artemi Nolla no s'aventura a donar data d'obertura, encara queden alguns inquilins que deixaran l'habitatge en finalitzar el contracte amb la propietat de l'immoble, que ostenta un particular.
La ubicació de l'Últim hotel és excel lent perquè a més des 2014 el passatge contigu l'edifici s'ha revaloritzat després de l'obertura del restaurant el Nacional que s'ha sumat a la ja àmplia oferta gastronòmica de la zona -amb alguns establiments també propietat de AN Grup-, el que permetrà que el nou hotel no tingui d'ella. Durant una reunió ahir amb joves empresaris de la patronal Aijec. Artemi Nolla va ser crític amb la política municipal en matèria de turisme, restauració i hotels. Considera que en aquests àmbits la gestió de l'Ajuntament i el seu actual equip de govern «està molt allunyada de l'activitat econòmica i té un tarannà molt poc col·laboratiu». Va admetre, però, que davant la socialització del turisme, «a Barcelona com en altres grans ciutats», cal buscar i potenciar de manera consensuada «aquells aspectes que contribueixin a que les coses funcionin bé i acotar altres com les activitats il·legals», va dir Nolla i ha citat els apartaments turístics i els serveis de transport urbà quan tots dos no tenen llicència. «Acabar amb les il·legalitats és una qüestió de voluntat política», va dir, alhora que va mostrar el seu optimisme per seguir potenciant els seus negocis a Barcelona, tot i les limitacions.
De fet, sense restar-li importància a possibles operacions inorgàniques, Nolla ha assegurat que el seu grup mantindrà «el creixement constant» que ve registrant des de la seva creació a principis dels noranta del segle passat. La companyia, que dóna feina a 1.000 empleats, va facturar uns 60 milions d'euros. Ara, AN Grup compta amb 27 restaurants propis i dos franquiciats, un d'ells respon a la seva última obertura al setembre de 2016, una franquícia: NBA Cafè Barcelona, a la Rambla, i del qual espera fer una rèplica a Madrid quant trobi un local adequat. Tots els seus establiments són a Barcelona ciutat, a excepció de dos que estan a Madrid. En aquestes dues ciutats hi ha els projectes d'expansió de la firma.
Font: El Mundo |