|
La VI edició de les Jornades d'Igualtat organitzades per GAES s'ha centrat en l'anàlisi del paper que juguen la conciliació i la igualtat al món empresarial actual.
Durant la jornada, els ponents han reflexionat sobre els diversos clixés que encara estan presents en la societat i han proposat estratègies que contribueixin a fomentar la igualtat.
GAES Centres Auditius, l'empresa capdavantera en correcció auditiva a Espanya, ha celebrat aquest matí al Centre d'Interpretació de la Barcelona World Race de Barcelona la sisena edició de les seves Jornades sobre Conciliació i Igualtat, un espai d'anàlisi i reflexió impulsat per la companyia amb la finalitat de reflexionar, a través dels testimonis de diversos professionals, sobre la situació actual del món empresarial respecte a aquestes dues matèries.
La jornada s'ha centrat en la celebració de la taula rodona "Conciliació i igualtat, dos valors en alça", una trobada en la qual diferents ponents han compartit experiències i han proposat estratègies per aconseguir que les empreses millorin les seves polítiques d'igualtat i conciliació. Durant el debat no només s'ha abordat el paper de la dona dins de les companyies sinó que també s'ha tingut en compte les diferències motivades per altres circumstàncies, com l'edat o la discapacitat.
Conchita Gassó, presidenta del Comitè d'Igualtat de GAES, ha estat l'encarregada d'obrir les jornades, reafirmant el compromís de la companyia amb les persones i la igualtat de gènere en l'empresa. "A GAES estem convençuts que sempre ha de ser possible compaginar una carrera professional d'èxit amb una rica vida personal", ha explicat Gassó. "Per això, ens esforcem per impulsar totes aquelles mesures que garanteixin el benestar i la motivació de les persones que treballen a la nostra companyia, perquè puguin exercir les seves funcions de la manera més còmoda i tranquil·la possible i, alhora, gaudir d'una vida personal i familiar satisfactòria", ha afegit.
A continuació, Mar Turrado, directora general de Brau Capital, ha ofert la conferència "Igualtat i conciliació en les empreses i institucions", en la qual s'ha referit a la situació de discriminació que viuen les dones a l'hora d'accedir a llocs directius. "Malgrat que hem avançat, sembla que la igualtat de gènere no acaba d'arribar al món empresarial. Les dones gairebé no tenen presència en els consells directius i, quan la tenen, és perquè en aquesta companyia tenen codis de bon govern que així ho estableixen", ha afirmat. Durant la seva ponència, Turrado ha defensat un model d'equip diversificat com a principal font d'èxit en matèria empresarial i ha advocat per la integració a l'hora de conciliar la vida personal i familiar: "Avui dia ja no hi ha una empresa i una família sinó una vida que integra els dos àmbits".
Després de la intervenció de Turrado, Conchita Gassó ha donat pas al debat, que ha comptat amb la participació d'Albert Campabadal, vicepresident del Grup SIFU; Ana Corbella, regatista; i Sor Lucía Caram, monja promotora del Grup de diàleg interreligiós de Manresa, el projecte MOSAIC de salut mental i la Fundació Rosa Oriol.
Albert Campabadal, vicepresident del Grup SIFU, ha volgut posar en valor les diferències existents entre homes i dones i l'oportunitat que aquest fet pot suposar per a les empreses. "L'home està més enfocat a resultats, mentre que la dona se centra en com aconseguir-los. Estic convençut que la situació òptima és una combinació entre els dos". Pel que fa a conciliació, Campabadal ha destacat que en l'actualitat, "el més important ja no és l'horari, sinó els resultats que obtenim a final de mes", i ha afegit: "davant aquesta conjuntura, és fonamental que cadascun sigui capaç d'organitzar-se".
Per la seva banda, Ana Corbella, regatista, s'ha referit a la situació que es viu en l'esport en matèria d'igualtat i conciliació. Finalment, Sor Lucía Caram, monja promotora del Grup de diàleg interreligiós de Manresa, el projecte MOSAIC de salut mental i la Fundació Rosa Oriol, ha defensat que el problema actual "és que hem situat al centre al capital i no a la persona", un repte al que segons la ponent, s'ha de fer front a partir d'una anàlisi individual del que es vol ser dins de l'empresa com a persones.
GAES, experiència i lideratge
GAES es dedica a proporcionar solucions auditives a les persones amb problemes d'audició, des que va ser fundada en 1949. Els seus centres auditius disposen de la tecnologia més avançada i tècnics especialistes per detectar un possible dèficit auditiu i adaptar l'ajuda auditiva més apropiada i de forma personalitzada en cada cas. Actualment, GAES disposa d'una xarxa d'uns 600 centres auditius, dels quals més de 500 estan a Espanya i la resta distribuïts a Portugal, Xile, Argentina, Turquia i Equador. |